SEO или видим ли е вашият уебсайт

seo1 SEO (search engine optimization) не е някаква черна магия, а съвкупност от техники и правила, спазването на които би довело до по-добра откриваемост на всеки бизнес в интернет.

Неслучайно SEO се възприема като част от онлайн маркетинга – доказателство са провежданите конференции на тема “дигитален маркетинг и SEO” под една шапка.

Оптимизацията на уебсайта ви ще помогне на търсачките да разберат тематиката на сайта и с какво може да е полезен на потребителите. При добра структура и подредба, качествено и недублирано съдържание ще може да се сдобиете с така мечтаните първи места при търсене в Google.

Питате се защо да инвестирате в оптимизация на сайта на вашия бизнес? Защото:
– ще открият лесно бизнеса ви сред морето от конкуренция във вашата ниша;
– ще спечелите авторитет сред останалите конкуренти – щом Google казва, че бизнесът ви е релевантен по търсене на дадени ключови думи от вашата пазарна ниша, значи на Google може да се вярва. А и не забравяйте, че ако вие не го правите, то конкурентите Ви вече го правят;
– ще получите повече трафик към уебсайта и постепенно налагане на бранда;
– ще бъдете възнаградени с по-високи позиции при органично търсене в Google, ако сайтът Ви е user-friendly и полезен за потребителите Ви;
– ще спечелите позиции и в локалното търсене в предвид бума на ползването на мобилни устройства по света.

SEO е ефективна форма на онлайн маркетинг в сравнение с разходите по PPC (Pay-Per-Click) кампании например, тъй като осигурява един добър ROI.

Направете сайта си лесен за разбиране за своите потребители и лесен за смилане от търсачките.

Ефектът от оптимизацията на уебсайт не е моментен и е видим след около тримесечна работа. Имайте предвид, че SEO средата е много динамична и винаги трябва да се следят и прилагат новите ъпдейти и правила на Google. В противен случай може да загубите спечелените позиции в търсачката и да се наложи да започнете всичко от нулата.

Често чуваме фразата “SEO е мъртъв. Да живее онлайн маркетинга”.Напротив, SEO e още жив и  Google ще продължи да толерира добре оптимизираните сайтове сред морето от милиони уебсайтове.

Екипът на АБС Дизайн енд Комюникейшън е на линия да работи с вас за подобряване видимостта на вашия уебсайт и за други идеи за успеха на вашия бизнес! Обадете ни се!

Още по темата:
Инструменти и канали за онлайн маркетинг

One Thought to “SEO или видим ли е вашият уебсайт”

  1. Борис

    Покажете малко игра 😀

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.