Сайтове и онлайн кампании за туризъм

Туризмът е почти необятна тема. Има сайтове за туристите, които ги информират. Има сайтове за дестинации, хотели, отделни маршрути, туроператори, аниматори, курортни селища, коли под наем, събития …. за каквото се сетите. Общото при почти всички от тях в България, е че се подчиняват на силно изразена сезонност. А онлайн маркетингът не търпи паузи от 4-5 месеца.

Ние работим по няколко различни типа туристически проекти и основното, в което искаме да убедим клиентите си е да бъдат постоянни, актуални и да търсят диалог с потребителите си.

Уеб сайтовете на хотелите като цяло са тип брошура и рядко имат целогодишен планиран мениджмънт на съдържанието. През няколко сезона се прави редизайн. Функционалностите за потребителя не са особено богати. При туроператорите нещата са доста по-динамични. Там сайтът трябва непрекъснато да се поддържа с нови оферти и информация. При доставчиците на услуги в тази сфера се подценява търсенето и осмислянето на обратна връзка от клиентите. А Интернет дава всички предпоставки за това.

А
2011 Digital Marketing and Content Survey - eMarketer

Попаднахме на едно интересно проучване в eMarketer – оказва се, че туризмът планира да увеличи най-много инвестициите си в Социалните медии. Редом с тях върви увеличаването на разходите за по-добро съдържание и мобилните инструменти, които са най-актуални в момента. SEO леко изостава в тази класация…особено платеното.

Да обобщим – туризмът по света иска да общува с потребителите. Да им дава интересно съдържание, да събира обратна връзка от тях и да ги достига през всяко възможно устройство. Надяваме се и българския туризъм да проявява все повече желание за това.

One Thought to “Сайтове и онлайн кампании за туризъм”

  1. […] за търсене в интернет през летния сезон са свързани с туризма и почивките като цяло. Ако вашата фирма се занимава с […]

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.