Стартира първата магистърска програма по електронна търговия в България

Във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) стартира първата в България и една от първите в региона магистърска програма по електронна търговия. Тя се нарича „Електронна търговия и екосистема на логистичните и доставни процеси“ и обхваща всички аспекти от развитието на успешен онлайн бизнес – от технологията зад онлайн магазините, през маркетинга и рекламата, до логистиката и веригата на доставките.

Това е първата образователна инициатива в България, в която за първи път обучаващите ще провеждат част от занятията си в самите офиси на водещи компании, където ще им предподават извяни в областта мениджъри.
Магистратурата обединява академичния потенциал на ВУЗФ с опита и познанията на някои от водещите експерти в областта на електронната търговия, дигиталния маркетинг, логистиката и веригата на доставки у нас, сред които е Жюстин Томс – мениджър на ABC Design & Communication, успешен онлайн предприемач, писател и преподавател с множество дигитални проекти зад гърба си. Ето и нейните впечатления:

„Магистратурата е типичен пример за това как образователната система може да се ориентира към нови сегменти, които допреди десетина години едва прохождаха, но към настоящия момент, вече играят ключова роля както в света на бизнеса, така и на пазара на труда. Изграждането на бъдещите специалисти в една иновативна област каквато е електронната търговия, ще спомогне за повишаване конкурентоспособността на цялата българска икономика. Затова се радвам, че съм част от този проект и че успяхме да включим сред преподавателите водещи мениджъри и предприемачи от бизнеса, с реални успешни проекти зад гърба си. Това ще увеличи многократно стойността за студентите, които запишат магистърската програма“

Магистърската програма по електронна търговия дава възможност на студентите както за корпоративна кариера в едни от най-известните глобални брандове, така и за развитие на собствен бизнес в този изключително динамичен дигитален сегмент.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.