Youtube? Способен ли е да ни помогне в бизнеса?

youtube business

Youtube стана известен като платформата, в която има всичко. Всеки вече започва бизнес там или развива настоящия си чрез видеа, реклами, колаборации. Въпреки понякога негативното настроение, което някои инфлуенсъри пораждат, Youtube си остава една от най-използваните социални мрежи, което позволява на малки, средни и големи бизнеси да промотират себе си и услугите си. Това може да стане по няколко начина, които днес ще опишем.

1. Да създадете свой собствен канал, в който да качвате видеа за бизнеса си. (Предприемете ли това начинание, трябва да имате предвид, че е препоръчително да свържете канала си с „Brand account“ – това ви позволява да го управлявате без той да е пряко свързан с Google профила ви (никой няма да вижда името ви или имейла ви, освен ако вие изрично не го позволите), също така, ако имате повече от един канал,

youtube business

ще можете да ги управлявате от един и същи Google акаунт). В него може да качвате видеа тип „Зад кулисите“ на различни кампании или заснемането на реклами, които осъществявате. Можете да качвате самите си реклами там, да създадете рубрики, в които хора от компанията ви дават съвети за сферата, в която се развиват.

2. Рекламите вече не са само за телевизията. В днешно време все по-малко хора гледат телевизия, а ако го правят – изключват звука на рекламите или дори не им обръщат внимание. Всички са в Youtube. Платформата е перфектното място за реклами, защото инфлуенсърите печелят от тях, съответно тази опция винаги ще съществува. И точно заради ютюбърите вашият бизнес или продукт ще бъдат забелязани. Почитателите на влогърите са наясно с това от какво печелят и са склонни да изгледат рекламите, за да ги подкрепят – което е добре за вас, защото по този начин си гарантирате някой да ви запомни.

3. Реклама чрез инфлуенсърите. Освен присъствайки преди, след или по време на някое видео със собствената си реклама, ако бизнесът ви представлява продукт или услуга, които могат да бъдат полезни на някои ютюбъри, сте способни да разговаряте с тях за платена реклама във видеото им – да им предоставите продукта/услугата и те да ги представят, като ги предложат на последователите си.

4. И последно, но не на последно място – създадете ли свой канал и имате ли лица на компанията си, участвайте в колаборации с ютюбъри или организирайте събития (семинари, еднодневни забавления), на които да ги каните и да представяте новите си продукти, да демонстрирате предоставяните си услуги с призив те след това да споделят за преживяването. Колкото повече се грижите за тях и ги впечатлите, толкова по-голяма реклама ще ви направят.

Ние от екипът на Abc Design and Communication можем да ви бъдем полезни в разработването на стратегии и организация във вашия бизнес! Очакваме ви!

Вижте още:  “Как да работим с инфлуенсъри?”

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.