10 Low-cost маркетинг съвета за Вашия бизнес

Представяме ви топ 10 предложения за ниско-бюджетен маркетинг, с които вярваме сте запознати, но е хубаво да си ги припомняме от време на време:

1. Накарайте клиента да се почувства специален.
Хората реагират на познатото. Добрият маркетинг предполага лесен достъп на клиента до компетентно лице, когато има проблем с продукта или възникнат въпроси. Създаването на адекватен „customer support” често е първата грижа на всеки, който иска да увеличи лоялната си аудитория.

2. Раздайте бизнес карти, които си заслужава да се пазят.
Понякога консултантите по недвижими имоти предлагат календарчета с координатите си и дори тяхна собствена снимка. Изработването и разпространението на тефтери с вашите данни за контакт на всяка страница е добра идея.

3. Прекратете маркетинга, насочен към непечеливши клиент.

4. Съхранявайте и разширявайте своя мейл лист.
Във времето на “новите медии” е лесно да се забрави колко ефективни са директната поща и електронният бюлетин. Изпращайте на своите клиенти специални оферти, аналитична или просто полезна информация.

5. Подобрете представянето на марката на търговски изложения и конференции.
Помага да се създаде приятелско усещане дори и у критично настроени хора. Избирайте внимателно събитията, някои могат да струват твърде скъпо.

6. Съчетавайте бизнеса с удоволствията … и благотворителността.
Не подценявайте възможностите, които може да ви предостави домакинството на благотворително спортно събитие.

7. Създайте on-line и off-line дестинации за клиентите.
Потребителите обичат приятни преживявания. Също имайте предвид и стандартните игри, анкети, или дори форуми, където потребителите създават виртуални общества.

8. Споделяйте експертните си познания
След като вашето име набира популярност, това се случва и с марките свързани с него. Публикациите в различни блог общности, правят това по-лесно, за това поощрявайте качването на полезна информация.

9. Създайте връзки с местните медии

10. Заздравете връзките с постоянните си клиенти
Много по-евтино е да задържите клиент, колкото и да е недоволен и неактивен, отколкото да привлечете нов. Изпращайте им лични съобщения и предлагайте нови възможности, за да се привържат допълнително към вашата марка.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.