20 крачки към бъдещето с Innovation explorer 2020

innovation explorer 2020

Премина поредното издание на Innovation Explorer и ние не пропуснахме да го посетим и тази година.
Слоганът тази година бе “Don’t mind the gap” и той съвсем добре обхвана основната тема на събитието – “Как да затворим пропастта в иновациите между България и света”.

Участие взеха 20 успешни лектори и предприемачи, сред които футуристът и хуманист Герд Леонард (Швейцария), който е в топ 100 лектори на Wired. Жадните за иновации имаха шанса лично от него да получат подписано копие от последната му книга “Technology vs. Humanity”, преведена на десет езика. В нея Леонард изтъква нуждата да инвестираме в хуманност повече отколкото в технологии. В панела Future Design of the World към него се присъединява и Филип Буланже (Франция), избран за председател на Асоциацията на френските професионални лектори. Филип е с международен опит в иновационните стратегии, който помага на стартъпи и световни компании да въвеждат иновационни методи успешно и с минимален риск.

Друга част от лекторите бяха: Адриана Мараа – физик, изследовател, част от космическата мисия Mars One. Тя има еднопосочен билет до Марс и може да е сред първите жители на Червената планета. Д-р Йене Асигид (Етиопия) – лектор по лидерство в UNICEF, попада в класацията на “Форбс” топ 200 за най-влиятелните жени в света. Заедно с Артур Пантелидис (Гърция) – преподавател в Американския университет в България, те споделиха ценен опит в частта Critical Thinking & Leadership.

И може би най-ценният урок, който научихме и бихме споделили с Вас: Прогресът е там, където започват мечтите и спира страхът.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.