Маркетинг стратегия за НПО- на какво ниво сте?

NGO marketing

В една от блог статиите ни заявихме защо знанията по маркетинг са важни за всяко НПО.

Как можем да осъществим голям скок в развитието на организацията си и да достигнем до хората, като ги направим съпричастни с каузата ни? Почти всяка организация минава през конкретни стъпки за достигане на целите си:

Пълзенето / Crawl

Това е фазата, в която няма приложена никаква дигитална стратегия. Може би се досещате, че аудиторията на този тип организации е силно ограничена, а оттам и посланията ще останат слабо чути и разбрани. Развитието на организацията е бавно, може дори да бележи упадък.

Ходене/ Walk

С малки крачки започваме да прохождаме и да достигаме до своята аудитория. В тази стъпка очертаваме важните стратегически стъпки – цели, аудитория, метрики, постоянна комуникация и някои от дигиталните канали за осъществяването й.

Развитието на една подобна стратегия следва да започне отнякъде, т.е. огранизацията трябва да „проходи“ преди всичко.

Тичане/Run

Официална и разписана стратегия, както и каналите, чрез които организацията ще достигне до аудиторията си. Тя включва реално измерими цели, конкретна таргет аудитория или няколко такива, комуникация за всеки един канал – онлайн и офлайн, анализи и проучвания, експерименти с дигитални платформи.

Искате ли да бъдете маратонци? Заповядайте на семинара ни Онлайн комуникации за НПО и ще Ви запознаем с всички тънкости в онлайн комуникацията, които биха Ви помогнали да предадете Вашето послание на повече хора. Запишете се още днес тук!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.