4 книги на тема маркетинг, които да прочетем това лято

4 книги на тема маркетинг, които да прочетем това лято

В разгара на лятото много от нас си вземат почивка – не само от работа, но и от дигиталното пространство. Макар и да сме дигитални нинджи и да обичаме да прекарваме време онлайн, то е нужно понякога да си направим един детокс. Но това не означава, че не можем да продължим да учим – напротив, но ще го направим по традиционния начин – чрез книга! Чудихме се какво четиво да си вземем за плажа и се спряхме на тези. Всички предложения са на тема маркетинг, разбира се, защото винаги има нещо ново, което да се научи или такова, което да си припомним. Кои са тези книги? Ето и нашите предложения.

Поредицата “Маркетинг X.0″ на Филип Котлър

Филип Котлър се счита за основоположник на съвременния маркетинг. Той е сред най-изтъкнатите съвременни учени-икономисти, известен още и като “баща на маркетинга”. Затова и неговите книги са задължително четиво за всеки човек, който се занимава с маркетинг. Но ние се спираме на неговата поредица “Маркетинг X.0″ , която проследява развитието на сферата – от Маркетинг 1.0, където фокусът все още е върху клиента до Маркетинг 5.0, където се разглеждат предизвикателствата на дигиталната трансформация, поведението на потребителите и измененията в общоприетите бизнес модели. Поредицата е незаменим пътеводител, който е подходящ както за начинаещи, така и за професионалисти в сферата.

4 книги на тема маркетинг, които да прочетем това лято 1
Източник: locus-publishing.com

“Влиянието. Психология на убеждаването” на Робърт Чалдини

Робърт Чалдини е съвременен социален психолог, който е известен в цял свят. Тази книга е единствената, която е написал и макар и да е само една, то тя бързо се превръща в класика. Задължително четиво е и за всеки, който се занимава с бизнес. Чудесен избор на тема влиянието на хората един върху друг, тъй като е достъпно и увлекателно написана, но същевременно си остава научен труд, който анализира механизмите на мотивацията, вземането на решения и усвояването на информация. В нея Робърт Чалдини ни разкрива практическата значимост на разгледаните принципи, като на нейна база са написани и десетки други книги. Увлекателност и полезност, съчетани в едно – какво по-добро от това?!

4 книги на тема маркетинг, които да прочетем това лято 2
Източник: iztok-zapad.eu

“Блоговете умряха! Да живеят БЛОГОВЕТЕ!” на Жюстин Томс

Много от Вас познават автора на тази книга – Жюстин Томс, която обича да помага за развитието на Вашия бизнес, но и автор, който предава знанията си на другите, защото за нея няма нищо по-ценно от споделянето на опит. Автор на много книги на тема маркетинг, Жюстин наскоро издаде и такава на тема блогове – винаги актуална тема, по която може да се научи много. Книгата “Блоговете умряха! Да живеят БЛОГОВЕТЕ!” разглежда създаването и поддържането на блог, развитието на блоговете като инструмент, тяхното минало и бъдеще. Блоговете са много важен инструмент, който още дълго време ще заема ключово място в комуникационния микс – затова ако искате да разширите познанията си по темата, тази книга е за Вас!

4 книги на тема маркетинг, които да прочетем това лято 3
Източник: orangecenter.bg

“Маркетингът на позволението” на Сет Годин

Както самият Сет казва, “маркетингът на позволението е привилегията да отправяш очаквани, лични и адекватни послания към хората, които наистина искат да ги получат.” В днешния динамичен свят, където постоянно ни затрупват с информация, то всички сме се научили да игнорираме посланията, които не ни вълнуват. Затова и Сет Годин въвежда революционни принцип на  Permission Marketing, който цели да достига само до потребителите, които са сигнализирали интерес към даден продукт/ бранд. Интересна концепция, за която си заслужава да прочетете повече!

4 книги на тема маркетинг, които да прочетем това лято 4
Източник: m.helikon.bg

Надяваме се, че нашите предложения са Ви харесали! Ако да, то ви пожелаваме приятно четене! А ако все още сте на работна вълна, но имате въпроси – ние сме насреща! Ще помагаме с радост – обадете ни се още сега!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.