Digital Annual Summit 2022 – персоналното в дигиталното и интересните тенденции

Digital Annual Summit 2022 - персоналното в дигиталното и интересните тенденции

На 15 ноември се проведе едно вълнуващо събитие – седмото издание на Digital Annual Summit, организирано от списание Enterprise, като тази година сред основните ни теми бяха разбира се дигитализацията, персонализацията и устойчивия растеж. 

Имахме щастието да присъстваме на това полезно събитие и не само – Жюстин Томс беше част от впечатляващите лектори, които почти цял ден споделяха опит, съвети и интересни случаи от практиката с нас.

Digital Annual Summit 2022 - персоналното в дигиталното и интересните тенденции 1

Персонализацията като инструмент за комуникация с аудиториите е добре позната концепция, но опитът показва, че не винаги дори големи компании успяват да го приложат правилно или релевантно към своите потребители. 

Персонализираното преживяване за клиентите изгражда лоялност и усещане да принадлежност към бранда, като и в същото време заздравява връзката и отношенията между клиент и бранд, което от своя страна води до повишаване на продажби и печалби за компанията.

В днешни обаче тази връзка трябва да е наистина прозрачна и от изключителна важност. Характерните черти на поколенията, с които компаниите взаимодействат не са за пренебрегване, тъй като това спомага за изграждането на по-добра бранд стратегия и по-добро персонализирано преживяване за потребителите. 

Събитието започна със силен старт – презентацията на Ваня Дучева от агенция Digitas, която ни разказа за общото между социалните мрежи по отношение на потребителско поведение и потребление на контент, както и преживяването и връзката с брандовете на тези места. 

Мариан Найденов, CEO на  Prodesign продължи именно с темата да персонализацията. Той ни потопи в този свят с примери за успешни стратегии и полезни съвети – например да не подценяваме SMS и Viber като средство за персонализация и комуникация с клиентите, тъй като те се явяват в пъти по-ефективни от имейл. Засегна и актуалната тема за добавената реалност – метод на настоящето и бъдещето, който ще се имплементира все повече за по-специално и интересно потребителско изживяване. 

Digital Annual Summit 2022 - персоналното в дигиталното и интересните тенденции 2

Говорихме още и за промените, които настъпват – Георги Георгиев от Releva ни разказа за автоматизация на дигитализацията, а Лазар Малаков, Httpool, ни напомни за възможностите пред бизнеса, въпреки края на бисквитките. 

Поговорихме за устойчивост и оптимизация – за устойчив маркетинг говори именно Жюстин Томс. Тя ни сподели за важността от оптимизиране на дигиталното присъствие на брандовете, тъй като една еко идея – дигиталната реклама, всъщност успява да генерира значително количество дигитален боклук. 

Digital Annual Summit 2022 - персоналното в дигиталното и интересните тенденции 3

Андрей Попов от Brain Donors продължи с темата за оптимизация на конверсиите чрез персонализация, както и за помощта която се явява сегментиране на аудиториите. 

Не на последно място по важност, завършихме събитието с два изключително интересни метода за персонализиране на потребителското изживяване – инфлеунсъри и гейминг. Николай Йоргов, Stellary, коментира ползите от съвместна работа на брандовете с инфлуенсъри, като напомни колко ефективно може да е това сътрудничество особено когато се даде повече свобода и креативност на личностите, с които работим. 

Мартин Кадинов от TDB Play закри форума с презентация за един интересн и съвременен метод за реклама и персонализация – игрите. Все по-голяма част от активното поколение играе видео игри и се интересува от свързаното съдържание, което дава възможност на брандовете да се възползват и да таргетират потребителите си (и потенциалните си такива) по един по-иновативен начин. 

Радостни сме, че можем да бъдем част от полезни събития като тези.

Ако Вие и Вашия бизнес се нуждаете от консултация или конкретна помощ, нашият екип е на линия. Потърсете ни още днес!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.