IAB Digital Day 2022 – „Constant change“

IAB Digital Day 2022 - „Constant change“

На 11.11.2022 г. в Sofia Event Center се проведе IAB Digital Day, като тази година се проведе под мотото Constant Change. Ние имахме удоволствието да присъстваме и да се потопим в разговори за дигиталните новости и какви промени да очакваме в бъдеще. Темата за постоянната промяна вълнува всички ни, затова и ние искаме да Ви разкаже малко повече за събитието.

Темите на форума тази година бяха изключително разнообразни и интересни. Събитието започна много вдъхновяващо с лекцията на Фабио Сейди – глобален директор творческо развитие на Meta. Експерт със завиден и впечатляващ опит, той ни показа как да опростим бъдещето. Звучи странно, нали? Но всъщност не е! Той ни даде основни съвети, които да спазваме, а най-ценният от тях, който желаем да споделим и с Вас е – бъдещето е в нашите ръце – нека го направим добро! Той ни даде увереност, че макар и  всички неприятни събития през последните години, ние имаме силата да променим бъдещето в една по-добра посока и можем да го направим заедно.

IAB Digital Day 2022 - „Constant change“ 1

Говорихме си и на тема регулации – новият пакет на ЕС за цифрови услуги и за промените, които той ни носи – с тях ни запозна адвокат Жулиета Мандажиева. След това имахме честта да ни посети Божидар Божанов – бивш министър на електронното управление 2021-2022 г., който навлезе още по-дълбоко в темата регулации на онлайн средата и разясни как Digital Services Act ще ни се отрази в бизнес и личен план.

Разгледахме и темата за травмата на реалността – Николай Стоянов от Economedia ни представи случаят на Ружа Игнатова, който се развива и до днес и поуките, които можем да си вземем от него. Димитър Караниколов, който няма точно една определена професия, ни представи как се се променили различните му професионални начинания във времето и как технологиите са ги повлияли и ги повлияват до ден днешен. Стоян Ангелов от Evedo.co ни даде повече познания по темата за Blockchain, NFTs и WEB3 – изключително обхватна и интересна тематика, за която ще слушаме още повече в бъдеще.

Поговорихме си и за мястото на хуманността в технологиите. Тук имахме удоволствието да чуем гледните точки на двама изключителни академици. Проф. Георги Фотев ни представи постчовешкото общество в условията на дигитална революция, а проф. Орлин Тодоров ни представи една по-различна гледна точка върху изкуствения интелект – тази на психоаналитик. Завършихме и с вдъхновяваща лекция на Егор Петров, криейтив директор на агенция Banda от Киев. Той ни разказа за предизвикателствата пред комуникаторите във времената на война и несигурност, което беше изключително вдъхновяващо и предизвикващо множество емоции преживяване.

IAB Digital Day 2022 - „Constant change“ 2

Разбира се, нямаше как да бъдат пропуснати теми като връзката клиент-агенция и таргетирането. Но тези, разгледахме в перспективата на бъдещето – поговорихме за света на видеоигрите и как той променя значително разбиранията за таргетиране и маркетинг, както и за създаване на по-близки и лични взаимоотношения с клиентите ни и още други интересни гледни точки по темата.

Благодарни сме на IAB за страхотният подбор на лектори – всички изключителни професионалисти с богат опит както от академичната сфера, така и от бизнеса и политиката, които отлично се справиха със задачата да ни предадат нови знания и да ни вдъхновят да работим заедно за едно по-добро бъдеще. Гледните им точки бяха изключително ценни за нас и си пожелаваме да успеем да приложим всичко, на което ни научиха, успешно.

Благодарим на IAB за тазгодишния форум, където ни представиха най-актуалните тенденции в постоянно променящата се дигитална среда. С нетърпение очакваме следващото издание. А междувременно ние оставаме на линия, ако имате нужда от съдействие с Вашето присъствие в дигиталната среда. Потърсете ни още днес!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.