Дигитален маркетинг за доставчиците на здравни услуги

Дигитален маркетинг за доставчиците на здравни услуги

Динамиката на средата, в която живеем, както и постоянните иновации, промениха начина, по който доставчиците на здравни услуги могат успешно да предлагат услугите си на пазара. Все повече клиенти търсят дигитално усъвършенствано здравно изживяване. Затова и болниците и частните практики трябва да отговарят на очакванията на клиентите се, за да могат да останат конкурентоспособни. Маркетингът вече е нещо, което не може да бъде пренебрегвано и е ключово да се поддържа, за да се запази стойността на марката за текущите клиентите, както и да се повиши разпознаваемостта сред потенциалните такива. Ще ви представим няколко инструмента, от които можете да се възползвате, за да направите практиката си по-успешна.

Уебсайт

Макар и да се подразбира, то за всяка практика, независимо дали в сферата на здравните услуги или някоя друга, има нужда от уебсайт. Така можете да представите екипа, областите, в които предлагате услугите, да предоставите на клиентите бърза и лесна информация за работното ви време, как да се свържат с вас – базови, но необходими неща. Различни данни показват, че около 89% от потенциалните клиенти на здравни услуги предпочитат да се информират онлайн, с помощта на уебсайтове, блогове и социалните мрежи. Преобладават и тези, които казват, че информацията, която са прочели, е повлияла решението им – около 70%. Затова за всички болнични заведения и здравни практики е ключово да имат сайт, който да съдържа базова информация. За да усъвършенствате напълно сайта, може да добавите блог, в който да споделяте ценни съвети, секция за новини, както и препратки към платформи за записване на час за преглед онлайн.

Дигитален маркетинг за доставчиците на здравни услуги 1
Източник: freepik.com

Оптимизация за търсачки (SEO)

Оптимизацията винаги е в полза на бизнесите, които търсят повече публичност. Затова здравните практики могат да се възползват от SEO стратегия, която да осигури повече видимост на уебсайта чрез по-лесното намиране в търсачката. Така ще се увеличи органичният трафик, което винаги е в полза. За една успешна SEO стратегия, са необходими 3 действия:

  • Подбор на правилните ключови думи и подобряване на тяхната средна позиция
  • Многоканално разпространение на съдържание
  • Повишаване на честотата на кликване

Затова ще е необходимо и да се създаде повече съдържание, което да е качествено и може да бъде с цел образоване и информиране – така не само ще привлечете повече хора, но и с качеството на съдържанието ви можете да изградите доверие, както и да осигурите добавена стойност на вашите потенциални и редовни клиенти.

Дигитален маркетинг за доставчиците на здравни услуги 2
Източник: freepik.com

Маркетинг в социалните мрежи

Не само сайтът, но и профилите в социалните мрежи са ключови за присъствието и клиентите ви. С помощта на социалните мрежи, можете да се възползвате от множество ефективни инструменти, с които да таргетирате, но и да обслужвате пациентите ви по-добре. Подобен примери би бил чатбота в Messenger, който може да отговори на основни въпроси и да насочва потенциалните пациенти към съответните уеб страници за услуги. Също така е необходимо да поддържате активно присъствие, за което се изисква качествено съдържание, както и въздействащи визуални елементи, които да привличат аудиторията ви. Може да се възползвате и от платена реклама в социалните мрежи на клик, която да подкрепя трафика и да увеличава качествените клиенти. Можете да извлечете множество ползи от социалните мрежи, дори и като доставчици на здравни услуги, затова не ги пренебрегвайте.  

Дигитален маркетинг за доставчиците на здравни услуги 3
Източник: pexels.com

Ако сте отлагали дигиталния маркетинг на Вашата практика, то е време да го поставите на първо място в списъка със задачи. А ако имате нужда от помощ – с радост ще помагаме.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.