Добротата е важна за бизнеса

КСО за бизнеса

Знаете ли, че около 80% от потребителите споделят, че биха закупили продукт от неизвестен бранд, ако той има сериозни социални ангажименти? Същият процент от младите служители искат да работят за компания, която се грижи за това как влияе и допринася за обществото.
Това и много други изследвания показват, че съществува връзка между успеха що се касае до социалното въздействия и успеха по отношения на социалното въздействие и успеха при оценяването от инвеститорите, привличането на клиенти и задържането на служителите. И двата успеха са генерирани от Корпоративната социална отговорност.

За КСО с любов
Все повече започват да навлизат темите за Корпоративната социална отговорност и много от фирмите на българския пазар адаптираха ценни политики по отношение на социалната ангажираност. Изглежда, че бизнесът започва да чува посланието от последните проучвания на тази тема.

Разбира се, даренията и подкрепата към външни социални организации е много малка част от цялата КСО стратегия.

КСО не е еднократна дейност
Както описахме в предишната ни блог статия на тази тема, ефективните КСО дейности са дълбоко обвързани с първичната визия, мисия и цели на компанията Ви. Това означава, че трябва да идентифицирате каузите спрямо Вашите стратегии и ценности.
Не забравяйте, че добротата не е популистко изразяване на отношение към дадена кауза, а първично усещане на съпричастност и желание за подкрепа, промяна. Така е и с КСО- трябва да се адаптира спрямо вижданията, ценностите и философията на бизнеса.

Добротата създава отношение
Една добра и стабилна КСО политика създава отношение не само посока бизнес-клинти, но и биснес-служители. Ангажирането на сътрудниците и служителите подпомага тяхното развитие във фирмата. Ето защо много проучвания посочват факта, че именно заради създадените устойчиви КСО политики, служителите на фирмите са мотивирани и ангажирани към работния процес.

За КСО имаме много какво да кажем! Ако желаете да бъдете по-информирани и ако се вълнувате от тази тема, запишете се за семинара ни „CSR и комуникации“ на 24 януари 2020 г. Можете да заявите Вашето участие ТУК. Очакваме Ви!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.