Съдържанието в Linkedin – нова възможност за бизнеса

linked-in-content

Много и най-разнообразни са начините за представяне на съдържание в дигиталното пространство. Разбира се, че най-верни помощници на бизнеса са уеб сайтът и социалните мрежи. Повечето фирми залагат на съдържание предимно във Facebook, което не е грешно, но във време на огромен информационен поток е необходимо да се замислим и за други допълнителни възможности.

Защо Linkedin заслужава вниманието на бизнеса?
Със своите над 200 милиона потребители, от които 28 милиона уникални на месечна база, тази социална мрежа определено става един от важните дигитални инструменти за бизнеса. И за да не бъдем твърде категорични в тезата си, ето няколко факта по темата:

Относно генерирането на трафик
Безспорно Linkedin генерира по-малко трафик, отколкото Facebook. 14 % на 54 % е сериозна разлика, но що се отнася до ефективност, Linkedin води. Причината е по-високата степен на конверсия, особено когато става дума за B2B. Тук наблюдаваме по-задълбочен фокус към професионалистите, които имат възможност да споделят опит, знания и мнения в конкретна професионална област.

Linked in ангажира потребителите си
За разлика от другите социални мрежи, които не са толкова информационно, но по-скоро развлекателно насочени, в Linkedin активната общност е ангажирана и търсеща непрекъснато контакти с хора от различни среди. Или ако трябва да говорим в цифри – 1 % от потребителите на тази социална мрежа генерира 26 % от трафика й.

Създаване на контакти
Във Facebook и други подобни като тематика социални мрежи по-голямата част от Вашата лична аудитория е представена от роднини, приятели и познати (или поне така се счита 🙂 ). В Linkedin ситуацията е друга – 75% от потребителите там са представени от професионалисти от Вашата индустрия, специалисти по подбор на експертни кадри или бъдещи бизнес партньори и клиенти. В този смисъл контактите, които създавате там, са от изключителна важност за самите Вас и Вашия бизнес.

Нека да споменем, че наличието на един профил в социалните мрежи не изключва присъствието на друг. Както Facebook, така и Linkedin са създадени с конкретни цели. Идеята е ние да се възползваме от избора, които ни предлагат те.

А ако желаете да бъдете по-информирани за разнообразните канали на съдържание, които можете да използвате и новите тенденции за тях, не пропускайте възможността да вземете участие в предстоящия ни семинар Маркетинг на съдържанието, който ще се проведе на 28.01.2020 г. Очакваме Ви! За регистрация, кликнете тук.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.