Нашият нефинансов отчет за 2019 или какво нашият екип направи за КСО

Имахме добра година в Ей Би Си Дизайн енд Комюникейшън. Не се изисква от нас да правим нефинансов отчет, но защото КСО и устойчивото развитие са важни за нас – решихме да обобщим накратко какво направихме. Вероятно част от нещата ще забравим или няма да опишем, но е важното, че сме ги направили.

По-зелени в офиса

На няколко пъти през годината направихме акции за събиране и предаване на неработеща техника за рециклиране – към Екологика. Всички акции бяха публично анонсирани и много приятели, познати и непознати чрез нас предадоха и своята техника за рециклиране.

Преминахме на кафе без пластмасови капсули. Да, със сигурност ни тежеше да генерираме отпадък, който е сложен за рециклиране. Затова преминахме на по-щадящо решение за нашето офис кафе. Заменихме диспенсерите за вода с кана за вода с филтър. Частично преминахме към употреба на наливни и щадящи природата препарати за почистване на офиса.

Обучавахме

И през 2019 г. , както от 2008 г. насам, продължихме с доброволните обучения на ученици за безопасно сърфиране в Интернет, издадохме нов голям тираж и разпространихме из училища от цялата страна книжката ни “Сърфирам безопасно.” Водихме обучения – въвеждащи модули по дигитален маркетинг към фондация “Каузи” – над 20 обучения за 2019-та. Проведохме две работилници за ученици и предприемачество.

Дарявахме

Дарявахме книги на Читалнята по няколко повода през годината. Дарявахме книги на училищни библиотеки в по-малки населени места и на читалищни библиотеки из цялата страна.

Организирахме

Училище за бъдеще – голяма конференция за промяна на образованието и вдъхновение на учители и директори на училища от цялата страна – през пролетта и през есента, съвместно с нашите партньори от Интелект.

Надяваме се с това да вдъхновим и вас да действате във важните за вас посоки! Ние ще продължим с още добри дела и през 2020 г. ! А по комуникационните части на вашите добри дела с радост бихме могли да работим заедно! За да обсъдим – обадете ни се още сега!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.