Какво ново в Instagram през 2020?

С всяка следваща година платформата Instagram набира все повече скорост като високоефективна платформа за маркетинг на съдържанието. По всичко личи, че тенденцията ще продължи и през 2020. Какви възможности предлага Instagram за Вашия бизнес през новата година? Научете в новия ни блог пост.

Истории

Историите (т. нар. „story-та“) в Instagram ще продължат да са неизменна част от добрата маркетинг стратегия в платформата. Кратки, директни и ангажиращи, те могат да са Вашето най-полезно комуникационно средство в Instagram. Имате богат избор от опции да направите едно story по-интерактивно – задаване на въпрос, създаване на анкета, въпросник (quiz) от няколко story-та, отброяване на оставащо време до конкретно важно събитие за Вашия бранд. Story-то намира приложение, когато искате да обявите giveaway, да пренасочите потребителя към определена страница на сайта Ви чрез вграден линк и подходящ call-to-action, да представите нов продукт или серия от нови продукти или пък да покажете най-интересните моменти от Ваше събитие.

Видео

Ако досега не сте се фокусирали толкова върху видеосъдържанието като инструмент в Instagram, Ви съветваме сериозно да го обмислите през тази година. Instagram предлага чудесни възможности за реализиране на Вашето видеосъдържание. Една от тях е IGTV – приложението в Instagram за споделяне на вертикални видеа. Най-хубавото е, че е mobile-friendly, а в свят, в който потребителите масово вече прекарват повече време пред мобилните екрани отколкото пред телевизора и дори десктопа, достъпът до качествено видеосъдържание през мобилно устройство е безценен. Live предаването през Instagram е друга възможност да осъществите контакт с Вашата аудитория в реално време (това е отличен вариант да получите ценна обратна връзка директно от извора, която ще можете да използвате за подобряване на услугата или продукта Ви). Можете да направите живо предаване с въпроси и отговори, да поканите на разговор личност, която е интересна за Вашите потребители или просто да предавате на живо от мястото на събитие, което организирате. Възможностите са безкрайни.

Директно пазаруване

В последните години Instagram се превърна в доста рентабилна платформа за продаване онлайн. Тук не става вече дума само за добавяне на линк, който да води към външен сайт. Визуалният стил на Instagram дава възможност на вече доста бизнес потребители да показват продуктите си и така да се свързват с клиентите и да продават директно през него.

На семинара Маркетинг на съдържанието, ще научите много повече полезни идеи и стратегии и ще разгледаме заедно какво би работило най-добре за Вашия бизнес. Запишете се тук! Местата са ограничени – очакваме Ви!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.