Facebook pixel в услуга на бизнеса

Динамичният ремаркетинг през последните години се превърна във важна част от стратегията на търговците за повишаване на конверсията и привличане на повече лоялни клиенти. Една от най-популярните платформи за подобен тип маркетинг е именно Facebook с неговата разнообразна аудитория. А един от основните му инструменти за ремаркетинг е именно Facebook pixel.

Какво представлява Facebook pixel-ът и за какво служи?

С помощта на тази технология маркетолозите могат да следят потребителите относно страниците, които посещават и какво е тяхното поведение в тях- дали разглеждат, купуват и от какво точно се интересуват. По този начин се улеснява ремаркетингът и създаването на аудитория, на която да се показват реклами, свързани с даден продукт.

Фейсбук пикселът е аналогичен на имейл маркетинга– ако второто цели да събира имейлите и личните данни на хората, то Фейсбук пикселът цели да събере профилите на потребителите в социалната мрежа и да изследва техните действия в уеб сайтoвете. Подобна информация е необходима за създаването на правилната фейсбук реклама и точното й таргетиране, с което се увеличават приходите на организацията, която всъщност рекламира.

facebook socialКак Facebook pixel-ът ще помогне на бизнеса ни?

Ако трябва да обобщим предимствата на Facebook pixel-а:

1. Той следи потребителите и показва какви действия извършват те след като кликнат на рекламите;
2. Показва таргетирана реклама спрямо интересите на целевата аудитория на база на прочетена от тях статия, посещение на определен сайт, преглеждане на определена услуга или продукт и пр.
3. Оптимизира автоматично рекламите ни без наша намеса като събира информация от самата реклама, която сме пуснали и анализира всички характеристики и действия на потребителите спрямо нея;
4. Предоставя конкретни статистики за разходите, които сме направили за реклама. Или ако трябва да конкретизираме- колко точно струва всяко действие на потребителя- не само на клик във Facebook, но и действията му на нашия сайт.

С тази технология екипът на Фейсбук успява да усъвършенства социалната мрежа като онлайн рекламна платформа, а наличието на Фейсбук профил става все по-наложително за изграждането и развитието на успешен бизнес.

Надяваме се, че сме били полезни. Екипът на ABC Design & Communication е винаги в готовност да помогне в инсталирането на Facebook pixel, за да таргетирате успешно аудиторията си. Свържете се с нас!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.