Google Analytics 4 е тук

Google Analytics 4 е тук

Вече съвсем официално – след 01.07.2023 Universal Analytics акаунтите спират да събират данни, затова се предполага всички вече да сме осъществили миграцията към Google Analytics 4.

С какво ни помага GA4?

Той е предназначен да предостави по-изчерпателна и усъвършенствана информация за поведението на потребителите и ефективността на уебсайта ни.

Това е и една от основните промени – насочен е към потребителя, за разлика от Universal Analytics, който беше насочен към сесии. Така се проследяват действията на потребителите в различните платформи и устройства – сайтове, мобилни приложения, десктоп, таблети, мобилни устройства, което изгражда по-подробен и полезен поглед над потребителската пътека.

Google Analytics 4 е тук 1

Как ни е полезно това?

Потребителската пътека става все по-сложна за разбиране и анализ. Затова проследяването в различните платформи и устройства дава изключително важен поглед и информация, с които по-лесно и задълбочено да се анализира ангажираността и пътеката на потребителите. Това от своя страна е свързано с маркетинговите дейности, бюджет, оптимизация и дава шанс на маркетинг екипите да планират още по-добре. Тъй като GA4 се интегрира безпроблемно с други продукти на Google, като Google Ads, това позволява проследяването и измерването ефективността на рекламните кампании и оптимизираното на маркетинговите дейности.

Защо е тази промяна?

GA4 цели да осигури по-цялостно и точно разбиране на поведението на потребителите с разширени функции за проследяване, анализ и отчитане, като предлага подобрена информация и възможности, за да помогне на бизнеса да вземе информирани решения и да подобри своето онлайн присъствие.

Светът около нас непрестанно се променя, затова е нужно и нашият подход и интеракция с него също да се променя 🙂

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.