Twitter и вертикалните видео реклами – очакваната иновация

Twitter и вертикалните видео реклами - очакваната иновация

След дълго очакване, най-накрая ще можем да се възползваме от нова и дългоочаквана функция в Twitter – вертикалните видео реклами! Тази иновация поставя началото на революционизирането на рекламирането в платформата, като дава нова и привлекателна възможност да се свържете с аудиторията си както никога досега. Не сте чули за тях? Ние сме насреща да ви дадем повече информация. 

Какво представляват вертикалните видео реклами?

Вертикалните видео реклами правят възможна активната и успешна връзка между потребителя на Twitter и рекламодателите. Рекламният елемент на цял екран със звук бе дълго очакван, тъй като този вид комуникация набира все по-голяма популярност и значимост във всички социални платформи, тъй като предоставя съдържание, което силно интригуващо и лесно за възприемане. Затова вертикалните видео реклами най-накрая ни предлагат възможността да разкажем историята на бранда ни в по-голям мащаб и да разгърнем кампаниите си в Twitter. 

Характеристики

  • дължина на видеото – препоръчителната дължина е 15 секунди, дори и по-малко. Максималната дължина на видеото е 2:20 минути, но все пак като рекламодатели не бива да отегчаваме потребителя и да го затормозяваме с подобна реклама.
  • размер на видеото – размер 1080х1920 е препоръчителен за съотношение 9:16, а за съотношение 1:1 – 1200х1200. 
Twitter и вертикалните видео реклами - очакваната иновация 1
Източник: indianexpress.com

Текуща наличност на новите видео реклами в Twitter

Към момента вертикалните видео реклами са достъпни за всички пазари единствено за IOS. Активно се работи върху осигуряването на този продукт и да потребителите на Android и мобилна мрежа. Понастоящем тези реклами са налични за видео кампании без CTA. 

Настройка на кампаниите

Конфигурирането на кампания с вертикални видео реклами може да се управлява изцяло в ads.twitter.com. За тази цел рекламодателите могат да настроят вертикалните видео реклами, като филтрират „разположението на рекламата“, когато настройват видео кампанията. Вертикалните видео реклами могат да бъдат промотирани спрямо целите за гледане на видео клипове, без CTA. Същевременно те позволяват същите опции за настройки за аукцион и таргетиране. 

Първите резултати 

Вертикалните видео реклами предлагат висококачествени гледания, които се отплащат с по-голяма социална ангажираност, включително ретуитване, следване, отговаряне, харесвания, както и кликване върху URL. Това ни показват първите тестове, проведени от Httpool. Например степента на ангажираност е средно 7 пъти по-висока за потребителите в сравнение с Timeline Home.

Новият вид реклами променя играта и нямаме търпение да видим новите ви креативни и готини идеи! А ако имате нужда от помощ – нашият екип е винаги насреща! Свържете се с нас, а ние с радост ще съдействаме!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.