Как работим? Работа по комуникационна стратегия

Как работим? Работа по комуникационна стратегия

В много случаи и бизнеси и организации, институции започват своето присъствие в социалните мрежи и дигиталните канали спонтанно, без много планиране, без голяма координация на различните канали и най-вече – без единна стратегия какво и как, защо правят всички тези усилия. Радваме се, че в последните години зачестяват проектите, по които сме търсени и по които помагаме именно за стратегическо планиране и правилно позициониране на онлайн присъствието на различни фирми и организации.

Какво е нужно, за да се разработи една комуникационна стратегия?

Разбира се – на първо място желание и разбиране за необходимостта от такава. И да се отдели време, ресурс, за да се премине през основните стъпки за създаване на комуникационна стратегия. Това включва:

  • да се анализира добре аудиторията,
  • да се обследва подробно конкуренцията,
  • да се подходи креативно в подбора на канали, темпо, послания.
Как работим? Работа по комуникационна стратегия 1

За колко време напред е тази стратегия?

Понякога, забравяйки динамиката на времето, в което живеем, ни се иска да планираме много напред. В близкото минало планирането бе за периоди от 2, 5 и 10 години. Когато говорим за комуникационна стратегия през 2022 година по-разумното е да планираме за година, до две напред.

Отделно – освен годишен план е добре да има и такъв на тримесечие и месечен, които изискват значително по-подробно разписване и минават от стратегическите в тактическите документи. За тях се използват на практика доста удобни онлайн приложения, които помагат и за реализирането на планираното – постинг планове, публикации и други.

Как работим? Работа по комуникационна стратегия 2

Най-често срещани грешки

Най-голямата и най-често срещана грешка е стратегията да си остане само на хартия, т.е. да не се приложи, след като е намислена и създадена.

Друга грешка е да се реши да се приложи стратегията частично, без да се помисли в пълнота или да се измени, което означава, че мислената и планирана стратегия вече не е същата.

Работихме с удоволствие

През последната година част от проектите, по които работихме в това отношение са:

Ние сме на линия

С радост екипът ни е на Ваше разположение и с професионализъм и готовност ще работим заедно с Вашия екип! Можем да помогнем по разработка на комуникационната Ви стратегия. Можем също да проведем обучение, workshop или консултация по тези теми за Вашия бизнес или организация.

Обадете ни се още сега, за да уговорим онлайн среща.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.