Нано инфлуенсъри – как могат да бъдат полезни за бизнеса ни

Нано инфлуенсъри - как могат да бъдат полезни за бизнеса ни

Инфлуенсър маркетинга от много време се утвърди като добър инструмент за достигане до желаната аудитория. Партньорството с инфлуенсъри, ако те са правилно избрани, може да донесе много позитиви за бранда – повишена разпознаваемост, продажби и доверие на клиентите. Всички сме свикнали да виждаме големите имена и понякога се случва така, че не използваме пълния потенциал на средата, а именно нано инфлуенсърите. Кои са те и защо трябва да работим с тях? Ние ще ви разкажем!

Нано инфлуенсъри – кои са те?

Нано инфлуенсърите са хора, чиято аудитория достига до няколко хиляди човека. Може да ви звучи малко, но не се заблуждавайте – в повечето случаи това е аудитория, която е силно нишова, много лоялна, имаща силна привързаност и ангажираност със съдържанието на инфлуенсъра. Нано инфлуенсърите неслучайно са такива – те често не търсят силна разпознаваемост сред множество хора. Напротив – за тях е важно да поддържат близки отношения с последователите си, да им предоставят качествено съдържание, което да е автентично и отразяващо тях самите. Те са много взискателни по повод партньорствата си – партнират си единствено с брандове, с които имат еднакви разбирания и виждания, които те самите харесват и одобряват. Затова със сигурност си заслужава да се огледате за тях!

Нано инфлуенсъри - как могат да бъдат полезни за бизнеса ни 1
Източник: unsplash.com

Лоялност на аудиторията

Макар и да имат малко на брой последователи, то те са силно заинтересовани от съдържанието на въпросния инфлуенсър. Тъй като нано инфлуенсърите подбират внимателно брандовете, с които си партнират, то те ги проверяват и изпробват продуктите им преди да ги предложат на последователите си. За тях е важно да са честни и коректни към аудиторията си и да им предлагат неща, които те самите употребяват и използват. Именно от тук произлиза и лоялността на последователите към нано инфлуенсъра – те му имат доверие, че им казва истината –  че е честен и коректен към тях. Подобни взаимоотношения в социалните мрежи успяват да създадат само нано инфлуенсърите. Затова и те биха могли да бъдат липсващото парче на вашата маркетинг и рекламна стратегия!

Нано инфлуенсъри - как могат да бъдат полезни за бизнеса ни 2
Източник: growwithstudio.com

Силна ангажираност

Произлизайки от факта, че нано инфлуенсърът се старае да е автентичен и коректен спрямо аудиторията си, то в такъв случай, макар и малка на брой, тя е силно ангажирана със съдържанието, което инфлуенсърът създава. Затова и нано инфлуенсърите обикновено имат висок engagement rate (степен на ангажираност). Степента на ангажираност ни дава реална оценка за интереса и активността на последователите спрямо съдържанието, което инфлуенсърът публикува. Колкото по-висок е процента, толкова по-добре. А тази ангажираност произлиза не само от доверието и лоялността на аудиторията, но и от качеството на работата на инфлуенсъра.

Нано инфлуенсъри - как могат да бъдат полезни за бизнеса ни 3
Източник: lux-review.com

Качествено съдържание

Понякога се случва така, че макар да сте избрали да си партнирате с много известен инфлуенсър, който е харесван и успешен, да не получите съдържанието, което сте очаквали. Една от причините може да е липсата на добра комуникация и предварително уговорени ясни условия или пък прекалената ангажираност на инфлуенсъра. Затова и нано инфлуенсърите се явяват чудесна алтернатива. Обикновено те са много ангажирани в качеството на съдържанието им и се стараят да го изпипат до финален детайл. Имайки предвид и че искат да се утвърдят като надеждни партньори, то те не се страхуват да комуникират с вас – да споделят своите идеи, да правят множество драфтове, докато не намерите най-добрия и за двете страни финален вариант.

Нано инфлуенсъри - как могат да бъдат полезни за бизнеса ни 4
Източник: unsplash.com

ABC Design and Communication има богат опит в работата с инфлуенсъри и комуникациите. Екипът ни е винаги на разположение – потърсете ни още днес!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.