PR базиран SEO процес или ПР и оптимизация

PR базиран SEO процес или ПР и оптимизация

Вероятно няма човек в онлайн средите, който да не е чувал за SEO – оптимизация за търсещи машини. Това е добро  начало, но е важно да знаем как да го използваме що се отнася до бизнеса си. Ако в миналото PR-ът и SEO-то са били две напълно отделни неща, то днес ясно виждаме как да използваме комбинирането им в наша полза. Това става чрез базиране на SEO процеса на ПР основата.

Като за начало е важно да имате новина, която искате са споделите с останалия свят, като така да привлечете вниманието му към своя бизнес. Затова:

  • Създайте новина

Новината може да бъде от всякакво естество – нов продукт, който предлагате и искате да представите, новини от компанията (това е интересно за хората, които са силно привързани към бранда Ви), както и може да споделяте новини или анализ на индустрията, както и секторни проучвания. Подобно съдържание е полезно, когато е качено в корпоративен блог.

След като сте направили първите нужни стъпки, то е добра идея да се обърне внимание на съдържанието, което предлагате, а именно съвет номер 2:

  • Предложете полезно съдържание

То може да бъде под формата на блог постове, инфографика, видео, подкаст, прес рилийз или white paper стига информацията, която предоставяте да бъде приложима и полезна за таргетираните от Вас хора. От голяма важност е съдържанието Ви да бъде привлекателно и смислено – това помага не само със задържането на вниманието на таргет групата, но и с оформяне на имиджа Ви. 

Изготвеното съдържание може да достигне до аудиторията Ви по много начини в различни форми, но е важно да имате комуникация с хората, като освен Вие да ги зареждате със съдържание и полезна информация, то и те да имат възможността да се свържат с Вас. Затова:

  • Споделяйте с аудиторията

Споделянето може да стане чрез статии и изготвяне на корпоративен блог, където ще може да конкретизирате повече съдържанието, което публикувате и така да комуникирате с конкретен тип аудитория. В социалните мрежи имате достъп до по-обхватна аудитория, като също така тя разполага с възможността да се свърже с Вас, което е наистина ценно. Така може да създавате и онлайн общности, които да са обвързани от нещо общо, и с които да имате стойностна комуникация. Връзки с медиите по възможност също биха ви подпомогнали – интервюта, пресконференции.

  • Постигнете бизнес целите си

С всичко изброено до тук е възможно да постигнете бизнес целите си. А някои от тях биха били именно да се сдобиете с бизнес лийдове, да намерите нови клиенти по този начин, като това ще помогне за разширяване на бизнеса Ви, както и да увеличите броя последователи в социалните си мрежи. Тези неща спомагат за развитието на един бизнес. И не на последно място стоят SEO беклинковете, които спомагат именно Вашият сайт да бъде разпознат като важен и заслужава внимание.

Ние от ABC Design сме винаги насреща при нужда от консултация и съвместна работа по Вашето онлайн присъствие. Свържете се с нас!

Прочетете още:

10 SEO фактора, които са от съществена необходимост за вашата страница

SEO или видим ли е вашият уебсайт

SEO и SEM: два различни процеса, които се допълват

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.