Защо брандът ни да е в TikTok?

TikTok e най-новата социална мрежа, която само месеци след появата си през 2019, се превръща в най-изтегляно приложение в световен мащаб. В същността си представлява платформа, в която потребителят може да създава и качва кратки, въртящи се видеа със специални ефекти и музика.

Активните потребители на месец са над 500 милиона, като основната аудитория са подрастващите. Както при появата на всяка друга дигитална медия, някои брандове вече се включиха и в TikTok. Поради факта, че социалната мрежа е толкова млада, много маркетингови специалисти все още си задават въпроса дали си заслужава инвестицията на време и усилия за включване на бранда им в TikTok. Днес ще Ви разкажем за възможностите, които TikTok може да предложи на бранда Ви.

Туризъм

Ако сте хотел или агенция за пътувания, TikTok предлага идеалното поле за изява. Можете да публикувате кратки видеа на хотелската база или на красиви и вдъхновяващи пейзажи от известна дестинация. Собствениците на ресторанти, от друга страна, могат да използват платформата, за да демонстрират специалитетите на заведението си, както и съдържание тип behind-the-scenes с кулинарни трикове директно от шеф-готвача. И докато сме на темата за храната, можете да създавате видеа с бързи рецепти, включващи Вашия продукт.

Козметика и мода

От видеа на клиенти, използващи продукт за грижа за кожата, през трикове от професионалисти в гримирането до behind-the-scenes видеа от събития на големите козметични брандове – стига да подберете правилния вид съдържание спрямо аудиторията си, резултатите скоро ще са налице. Подобно на козметиката, някои от големите световни модни брандове като Burberry, Guess и Calvin Klein се представят повече от успешно в TikTok, работейки съвместно с инфлуенсъри – модни икони, известни певци и актьори.

Автомобили

Пример за успешна маркетингова кампания с минимален бюджет в TikTok e BMW, които предизвикват потребителите да качват видеа, демонстрирайки танцови стъпки, като условието е автомобилът им BMW да е в кадър. С това, разбира се, далеч не се изчерпват възможностите на автомобилната индустрия в TikTok.

Каузи

Няма човек, който да не се трогва при вида на животни. Канадската организация за спасяване на морски бозайници Marine Mammal Rescue успешно използва това, за да повиши осведомеността за заплахата от изчезване на конкретни видове, както и други опасности. Известен факт е и, че поколението Z, което представлява най-голямо парче от потребителите на TikTok, е по-загрижено и по-чувствително към социалните проблеми. Като цяло потенциалът за успех на каузи в TikTok е огромен стига съдържанието да е добре планирано и поднесено.

Дали TikTok е подходяща социална мрежа за Вашия бранд? Ние от ABC Design можем да Ви консултираме по каквито и да е въпроси, свързани с успешното Ви онлайн присъствие. Свържете се с нас още днес!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.