Как работим – комуникационна стратегия за Цветни идеи

Как работим - маркетингова стратегия за Цветни идеи

Как работим по маркетингова или комуникационна стратегия? Знаете, че обичаме да помагаме, както и да имаме лично отношение към всеки проект, с който се залавяме. Това тук, при проекти, които възлагат комуникация като основна цел, е от особена важност. Често компании, бизнеси, успяват да дефинират целите си, знаят какво им липсва, съответно какво искат да постигнат, какво искат да подобрят или в какво непознато нещо искат да се впуснат. Това, което често затруднява хората в изготвянето на структуриран план за действие и предприемане на нужните стъпки в последователност, така че успешно да постигнат желаните цели. Радостни сме, че имахме възможността отново да работим с прекрасните ни приятели от Цветни идеи.

Как работим - комуникационна стратегия за Цветни идеи 1

Как да започнем?

Цветни идеи е прекрасна компания, която се занимава с интериорно озеленяване – основно с озеленяване на офиси. Една все по-популярна идея и все по-търсена услуга, което прави анализа на конкуренцията изключително важен. Предвид таргета на услугата, за подобен тип бизнес силното присъствие онлайн е от огромно значение. Конкуренцията ни помага да изградим още по-добре и по-силно собствения си бранд, като заздравяваме връзката и комуникацията с нашата аудитория.

Освен този анализ имаме няколко основно стъпки, които следва да предприемем:

  • Да определим посланията
  • Да определим измерими цели
  • Да определим каналите, в които ще комуникираме своите послания
  • Да анализираме аудиторията си, за да общуваме максимално ясно с нея 

Обичаме проекти, в които изграждаме стратегии, защото се изискват много разговори, брейнсторминг, идеи и креативност и всичко това заедно с клиента, което прави процеса и крайните резултати наистина възнаграждаващи. 

Как работим - комуникационна стратегия за Цветни идеи 2

Прилагане на стратегията и оценка на резултатите 

Както описахме по-горе, важно е да поставяме цели, които можем да оценим и измерим. Нужно е да ги дефинираме достатъчно ясно, така че след изминалия период, в който сме си възложили активна работа, да имаме възможността лесно да проверим и оценим колко успешни са били усилията ни и до колко сме постигнали конкретна цел. 

Важно е да не допускаме основната грешка изготвената стратегия никога да не бъде приложена или да я приложим само от части. Когато си поставяме ясни цели е важно да изпълним и изцяло действията, които ще ни помогнат да постигнем желаните резултати. 

Радостни сме да споделим с Вас, че първата работилница на нашите приятели от Цвети идеи вече е факт! На 9-ти март, четвъртък от 18:30 в офиса на Цветни идеи, ще можете да се потопите в творческа атмосфера и да измайсторите свое пано от скандинавски мъх! Предстоят още много и интересни неща, затова следете профилите във Facebook, Instagram и LinkedIn на Цветни идеи, за да не пропуснете някое от тях!

Как работим - комуникационна стратегия за Цветни идеи 3

Ние сме на разположение!

Ние от ABC Design and Communication сме винаги на линия. Работим с усмивка и винаги ще се радваме да бъдем полезни. Можете да разгледате нашето портфолио и множеството ни проекти – от консултации и стратегии до изграждане на сайтове. Потърсете ни още днес!

Прочетете още:

Как работим? Работа по комуникационна стратегия

Онлайн маркетинг за малкия бизнес – как помагаме на лабораторията за натурални продукти DjiVaia

Работата ни по комуникация и популяризация на СЕЛЕЛ

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.