Маркетинг идеи за Свети Валентин в последния момент

Маркетинг идеи за Свети Валентин в последния момент

Както доскоро си говорихме за коледни кампании и как да подготвим бизнеса си за Коледа, така и изведнъж стана време да сменим червените шапки с червените сърца и рози. Свети Валентин вече чука на вратата ни, а ако и вие сте пропуснали кога се случи това, не сте единствените! Знаем колко трудно може да изглежда да се подготвиш за цял празник за един ден, но като агенция с вече 25 години опит, можем да ви дадем няколко полезни идеи! Чудите се кои са те? Ето и нашите предложения как да се подготвите за Свети Валентин в последния момент.

Визии за Свети Валентин

Първото нещо, което винаги подготвяме за всеки празник, са визиите, които ще използваме. В нашия случай можем да заложим на бързата изработка на една или две визии – една визия честитка и една шеговита и да ги подготвим за всичките ни социални мрежи. Всички знаем колко е важно визуалното съдържание, затова и е важно да не пропускате тази стъпка. А и нека си признаем – най-добрите ви креативни идеи не идват ли точно в последния момент? Ако да, то е време да блеснете! Не забравяйте, че освен социалните мрежи, трябва да сложите празнична визия и в сайта ви. Вдъхновете се от Ваши приятели дизайнери, от любимите Ви брандове – така бързо ще се сдобиете с много готини идеи за визии. А ако не се сещате за нищо – колегите ви със сигурност ще се притекат на помощ и много бързо ще измислите подготвите страхотни визии.

Игра в социалните мрежи

Ако искате вид активност – играта с подарък е винаги чудесен начин да ангажирате аудиторията си. Чудите се дали може да се организира за толкова кратко време? Да, може! Трябва да измислите бърз подарък, да подготвите визия и пост за играта и да ги публикувате. Ако нямате идея за подарък, то код за отстъпка ще свърши чудесна работа! А и все пак – кой не обича подаръците покрай Свети Валентин? Можете да направите играта със срок от 1 ден, като вечерта на 14-ти февруари да обявите победителя. Не се страхувайте да организирате играта – аудиторията ви със сигурност ще се включи, все пак всички обичаме игрите с празничен дух!

Маркетинг идеи за Свети Валентин в последния момент 1

Имейл бюлетин за Свети Валентин

Изпращането на бюлетини е доказано добър начин за комуникация с аудиторията Ви. Макар и в последния момент, бюлетинът за Свети Валентин със сигурност ще бъде успешен. Можете да го изготвите така, че да бъде още по-атрактивен, като включите елемента на заигравка. Много хора прекарват доста време в чудене какво да подарят на партньора си и често оставят подаръка за последния момент. Може бюлетина да е под формата на ръководство за подаръци, където да включите ваши предложения, ако имате онлайн магазини. Ако не, то всеки от нас може да изпрати имейл честитка с няколко предложения как да изненадаме половинката или пък какво да ѝ подарим. А ако включите и код за отстъпка на някой ваш продукт или услуга, това ще бъде силно оценено.

Маркетинг идеи за Свети Валентин в последния момент 2
Източник: freepik.com

Ръководство за подаръци

Идеята за изготвяне на ръководство за подаръци не е необходимо да е запазена единствено за бюлетина. Ако решите да не изпращате на бюлетин, то може да заложите на изготвяне на визии с ръководство за подаръци за социалните мрежи. Това е готина идея, чрез която да ангажирате аудиторията с продуктите си, но и да ѝ дадете някаква допълнителна стойност. Ако добавите и код за отстъпка или пък безплатна доставка, то клиентите ви със сигурност ще го оценят.

Картичка за Свети Валентин

Не знаем за Вас, но ние сме големи фенове на картичките! Затова силно ви препоръчваме да се възползвате от тях и да разпратите такива за Свети Валентин. Това е малък жест, който обаче ще бъде оценен. Ако не се притеснявате да работите под напрежение, създайте картичка честитка за Свети Валентин и я изпратете на своите абонати.

Маркетинг идеи за Свети Валентин в последния момент 3
Източник: pexels.com

Екипът на ABC Design е на линия за консултация по всички въпроси за онлайн маркетинг, които Ви вълнуват. Свържете се с нас!

Сходни теми можете да откриете тук:

Как да използваме content marketing за Свети Валентин?

Вирусно покрай Свети Валентин

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.