Разработка на сайт за НПО – как обновихме Горичка

Разработка на сайт за НПО - как обновихме Горичка

В поредицата ни кратки истории за нашето ежедневие и как помагаме на смислени инициативи, бизнеси и организации днес искаме да разкажем за обновяването на сайта на Горичка и други малки дейности, които имахме около този проект.

Горичка е инициатива за обучения, разговори и дебати за устойчиво бъдеще. За първи път сайтът на Горичка се появява на 15 септември 2006. Това си е цяла епоха в ерата на Интернет.

През 2019-та година получихме милото запитване за обновяване на сайта. Той е изграден на платформата WordPress – вероятно най-добрата готова CSM система, която използваме за не малко проекти. Предимствата? Относително лесно се създава и поддържа сайт на WP. Менажирането на съдържанието е много удобно, защото интерфейсът е познат на много хора и това прави доста достъпно редактиране, качване на снимки и видео без нужда от силно специализирани знания в код, HTML – неща, който плашат често създаващите сайтове.

Създаването на сайта на Горичка бе относително лесно. Преструктурирането на информацията, подборът на подходяща тема с добра архитектура, която да отговаря на потребностите на подобен информационно-представителен сайт, пренасянето на информацията от стария в новия сайт – това бяха ключови специфични моменти, които с екипа ни следваше да обмислим и реализираме внимателно.

В допълнение разработихме визии за фб страницата на Горичка и помогнахме в други дейности за дигиталното позициониране на проекта като мейлинг, планиране на съдържание, разни други дребни онлайн детайли.

В последните два месеца работим и по друг проект, свързан с Горичка, който се отнася за деца и гори. Много въодушевени, но ще разкажем за него скоро, когато сме готови.

Благодарим за доверието на Маги Малеева и Горичка! И искрено оставаме силно съпричастни към зеленото бъдеще. С радост работим по онлайн присъствието на зелени проекти и организации.


Разказахме още как работим с малкия семеен бизнес – Цветята на Камен, а също и за симпатичните проекти, с които се занимавахме последните месеци:

DjiVaia лаборатории – органична козметика, създавана с любов от Дими и екипа й в Югозападна България,

работата ни със Селел – Немско-български производител на пакети батерии от Ботевград,

– сайтът на книгата Лидери за ново начало,

– как помогнахме за онлайн присъствието на Мебелъ Вълчев.

Ако Вашият бизнес се нуждае от комуникационна стратегия, екипът на ABC Design e готов да помогне с дейности от сайт до социални мрежи. Свържете се с нас!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.