SERPConf2024 – какво научихме

SERPConf2024 – какво научихме

През април 2024-та се проведе тазгодишното издание на SERPConf и имахме удоволствието да присъстваме, да учим, да дискутираме с останалите участници. Конференцията бе международна, на много високо ниво. Вдъхновение за нас, освен лекциите, бяха срещите с колеги и неформалните дискусии.

SERPConf2024 – какво научихме - 1

Посещението на SERP конференцията беше наистина просветляващо. Беше фантастична възможност да да се потопим в най-новите тенденции и стратегии за оптимизиране на страниците с резултати от търсачките.

В интервюто по-долу е споделеното след събитието за преживяванията му от нашия стажант Луиш.

Можете ли да споделите един ключов извод или запомнящ се момент от конференцията?

Луиш: Разбира се. Един забележителен момент за мен беше по време на панелна дискусия за бъдещето на Функции на SERP. Участниците в панела предоставиха ценна информация за предстоящите промени в търсенето алгоритми на двигателя и как търговците могат да адаптират своите стратегии, за да се възползват от тези разработки.

SERPConf2024 – какво научихме - 2

Какво ще кажете за лекциите или дискусионните панели? Имаше ли такива, които намерихте за особено полезни?

Луиш: Да, абсолютно. Посетих лекцията за оптимизиране на гласово търсене и това бе много полезна и информативна за мен сесия. С нарастващото разпространение на устройства с активирани гласови команди, научаване как оптимизирането на съдържание за гласово търсене беше безценно.

Оптимизирането на гласовото търсене определено е гореща тема в наши дни. Имахте ли опция за нетуъркинг по време на конференцията?

Луиш: Определено. Имах шанса да се свържа с няколко експерти от индустрията и колеги по време на почивките. Беше вдъхновяващо да обменяме идеи и опит с други запалени по оптимизацията и дигиталния маркетинг.

SERPConf2024 – какво научихме - 3

Отразявайки опита си, кой бе най-ценният урок или прозрение, което получихте по време на SERP конференцията?

Луиш: Мисля, че най-ценният урок, който научих, беше колко е важно да остана адаптивен в непрекъснато променящ се пейзаж на оптимизация за търсачки и разработка на уебсайтове. Конференцията затвърди идеята, че за да успеем в тази област, трябва непрекъснато да развиваме нашите стратегии за привеждане в съответствие с най-новите актуализации на алгоритъма и поведението на потребителите.

В заключение – как Ви хареса стажа в Ей Би Си Дизайн енд Комюникейшън? Заминавате обратно за Португалия – какво ще си отнесете?

Луиш: Благодаря изключително много на Жюстин Томс и целия екип на Ей Би Си Дизайн енд Комюникейшън за опита, за всички възможности, които ми предоставиха и наученото! Тръгвам си с признателно сърце и знам, че ще се върна отново в България, защото тя бе много гостоприемна за мен и ми хареса!

От началото на април имаме нов стажант, който идва от слънчева Португалия!

Добре дошла на новата ни стажантка Изабела

Стажантско лято! Представяме Ви новата стажантка Стефи

Добре дошъл на новия ни стажант Максим

Запознайте се с Елен – новата ни стажантка от Испания

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.