Httpool Digital Day 2023

Httpool Digital Day 2023

На 23 март Httpool дадоха отново старт на едно любимо на много събитие – Httpool Digital Day. 

Имахме възможността да присъстваме и да слушаме за любопитни примери от бизнеса, научихме за интересни начини за рекламиране в различни платформи, а денят завършихме с проверка на наученото с интересна игра в Kahoot!.

Httpool Digital Day 2023  1

Денят започна динамично като първата тема, която коментирахме беше Digital Turbine – както научихме, идеален инструмент за таргетиране и ретаргетиране. Поговорихме за впечатляващите 22 секунди, за които една In-game реклама успява да задържи вниманието на потребителя. 

Httpool Digital Day 2023  2

Поговорихме още за начините за рекламиране в Twitter – макар и малко по-далечен за българската аудитория, също толкова полезен и интересен пример, Snapchat, Reddit, Spotify, TikTok. 

За очаквано добрата комбинация между Reddit и Httpool сме Ви разказвали тук, но определено обогатихме знанията си с полезните примери как да рекламираме по-успешно в Reddit и най-вече – как да се възползваме максимално от уникалните възможности, които платформата предлага. Reddit е най-доброто място за създаване на сплотени общества, изграждане на мнение и споделяне, което позволява да рекламираме по един наистина нов и интересен начин. 

Httpool Digital Day 2023  3

Поговорихме и за впечатляващата персонализация, която предоставят Spotify, различните възможности за реклама в платформата, като разгледахме и интересни примери, любимия на всички ни, от които беше първата silent реклама – Loud Silence на Marie Claire.

Httpool Digital Day 2023  4

Snapchat – използването на AR в реклами, създаващи забавно и позитивно изживяване и не на последно място по важност – TikTok. Макар и по нашите ширини все още да нямаме опцията да приложим наученото за рекламите, полезните съвети, които лекторите ни дадоха непременно биха ни послужили за подобряване на съдържанието, което създаваме. Интересният алгоритъм на TikTok със сигурност е нещо, което много от нас ще продължават да изучават. 

Httpool Digital Day 2023  5

Благодарим на нашите партньори Httpool за възможността да присъстваме и пожелаваме успех на събитието.

Прочетете още от нас:

Защо да приложим Spotify като канал за комуникация на бранда ни през 2022?

5 причини защо да включите Spotify в рекламния си микс

Кои комуникационни канали са най-добрият избор за нас и нашите цели

ABC Design and Communication

Свържете се с нас!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.