LinkedIn – ролята му в публичния сектор и как да го използваме през 2022г.

LinkedIn - ролята му в публичния сектор и как да го използваме през 2022г.

LinkedIn е една от най-големите платформи за комуникация, като за разлика от социални мрежи като Facebook, Instagram и Twitter, които вече биват все по-често използвани на лична основа от професионалисти, LinkedIn остава посветен на професионалното развитие. Платформата помага за изграждането на нашата идентичност онлайн, както и ни предоставя възможността да поддържаме връзка с колеги или хора от различни сфери и индустрии. 

За кого е подходящ LinkedIn?

Фигурира заблудата, че LinkedIn е неподходящ за хората от публичния сектор или държавната администрация. Напротив – LinkedIn e за всички ни. Подходящ е за търсещите работа, търсещите да наемат хора за работа, студенти или ученици търсещи стаж или просто networking. Платформата ни предоставя възможността да откриваме събития от нашата сфера или отговарящи на нашите интереси, да се информираме по важни въпроси и да се сдобиваме с конкретни новини, именно заради по-конкретизираното съдържание, което можем да открием в LinkedIn, за сметка на по-личното и развлекателното такова, което преобладава във Facebook например. 

LinkedIn - ролята му в публичния сектор и как да го използваме през 2022г. 1

Бъдете добре информирани и обвързани със своята сфера и хората около вас 

Предвид огромния обем информация, до който имаме неограничен достъп всеки ден, всекидневни новини, събития, движение, нови хора, често можем да пропуснем нещо или да намерим за трудно да поддържаме връзка с хората в сектора или да бъдем  добре информирани за случващото се около нас. Това, разбира се, се отнася за всяка една сфера, затова място като LinkedIn е изключително полезно за тези ни цели. Тук можем да имаме достъп до новини от конкретно естество и по определена тема, която потенциално ни засяга пряко, както и достъп до много и различни източници по една и съща тема, от които да се сдобием с информация и да изградим своята позиция и мнение. 

С кого да се свържем в LinkedIn?

След като сме създали своят профил следва да се свържем с различни хора. От една страна можем да опитаме да се свържем с всеки, който пожелаем – без значение дали го познаваме лично или не. Това би помогнало да разширим връзките си, да създадем добри условия за networking и да фигурираме като познато име и лице в съзнанието на повече хора. От друга страна можем да се придържаме към връзки само с хора, които познаваме или искаме да познаваме – имаме общи приятели, познати, интереси, работим в една и съща сфера, интересуваме се и имаме силни позиции по сходни теми.

LinkedIn - ролята му в публичния сектор и как да го използваме през 2022г. 2

Друга полза от LinkedIn e също и възможността да следваме различни въздействащи личности и лидери, експерти и обществото, за да сме информирани за техните позиции, както и профили на различи компании от определена индустрия. 

Важно е да отбележим, че представителите на публичния сектор и държавната администрация могат да срещнат малко повече ограничения и съображения от другите хора. Коментарите по политически ситуации или глобални теми трябва да бъдат много внимателни и премислени, тъй като LinkedIn би била още една допълнителна платформа за комуникация, в която е редно да съобразим изказванията си. 

Ако имате нужда от съдействие с изграждането на Вашият онлайн персонаж в социалните мрежи или личен блог нашият екип е винаги на среща! Потърсете ни още днес – имаме готовност да бъдем полезни.

Повече по темата в нашия блог:

Съдържанието в Linkedin – нова възможност за бизнеса

Социалните мрежи – колко и как?

Кои са петте най-популярни мита за социалните мрежи?

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.